Tiedätkö miten toimia, kun työntekijän työkyky laskee? Mitä ovat työnantajan taloudelliset tuet? Miten työkyvyn laskemisen haasteita voidaan ennaltaehkäistä? Tai tiedätkö, mitkä ovat vaikuttavimmat työllistymisen tuen toimintamallit?
Tarjoamme vahvaan osaamiseemme ja tutkittuun tietoon perustuvia palveluja ja koulutuksia sekä organisaatioille että työkyvyn ja toimintakyvyn tuen ammattilaisille!

Kemppainen Jaana
Sosionomi YAMK, Työkykykoordinaattori, Työkykykoordinaattoreiden kouluttaja, Ekspressiivisen taideterapian ryhmäohjaaja, Luovan tanssin ohjaaja
Työkykykoordinaattoritoiminta
Tulevat tapahtumat
Ei tulevia tapahtumia
Tällä hetkellä ei ole aiheeseen liittyviä tulevia tapahtumia.
Asiantuntijuutemme
Asiantuntijamme auttavat sinua ja organisaatiotasi tukemaanerilaisten ihmisten työ- ja toimintakykyä sekä rakentamaan työllistymistä tukevia polkuja. Tuomme käyttöönne osaamista ja käytännön työkaluja, joilla jokainen pysyy mukana työelämässä ja työnteko sujuu.
Toteutamme työyhteisöille tilattavia työkykyä vahvistavia valmennuksia, koulutuksia esihenkilöille, johdolle ja ammattilaisille sekä kehittämisprosesseja työllistämisen toimintamallien kehittämiseksi. Tuomme käyttöönne käytännönläheiset työkalut ja tuemme hyvien käytäntöjen jakamista sekä vertaisoppimista.
Referenssimme
Ei referenssejä
Tälle palvelulle ei ole vielä listattu referenssejä.
Uutiset ja blogit
Tutustu uutisiin
Monialaisella yhteistyöllä sujuvampia työllistymispolkuja – TEKO-hanke yhdistää yksilölliset tarpeet ja palvelut
Juuri käynnistynyt TEKO-hanke tuo yhteen laajan joukon toimijoita – hyvinvointialueet, työllisyysalueet, valtion ja kuntien organisaatiot, kolmannen sektorin toimijat sekä työelämän ja asiakkaiden edustajat.
Suomen väestön ikääntyessä työllisyysasteen nostaminen on tärkeämpää kuin koskaan. Työhön pääsy ei kuitenkaan ole kaikille itsestäänselvyys. Kolmannen sektorin toimijat, kuten järjestöt ja säätiöt, tarjoavat ratkaisevaa tukea niille, joiden työllistyminen on haastavaa. Tämä tuki voi tarkoittaa työ- ja toimintakyvyn vahvistamista, työvalmennusta tai jopa työllistämistä räätälöityihin tehtäviin.
Näin onnistut mielenterveyshaasteiden jälkeisessä työhön paluussa – työyhteisön tuki ratkaisevassa roolissa
Mielenterveyden häiriöiden yleistyminen ja niistä johtuvat työkyvyttömyysjaksot herättävät huolta kansallisesta hyvinvoinnista. Tilanne vaatii toimia niin yksilötasolla kuin työelämän rakenteissa. Työyhteisön rooli korostuu erityisesti silloin, kun työntekijä palaa pitkältä sairauslomalta.
Tässä uutisessa ja tietopaketissa tarjoamme tietoa järjestöjen tärkeästä roolista osana vahvaa kansalaisyhteiskuntaa. Vahva ja elinvoimainen kansalaisyhteiskunta on demokraattisen, hyvinvoivan ja turvallisen yhteiskunnan perusta.
Suomessa yli miljoona ihmistä kokee oppimisvaikeuksia, jotka vaikuttavat merkittävästi työelämässä ja opinnoissa pärjäämiseen. Monelle apu voi kuitenkin tuntua mahdottomalta saavuttaa: tukikeinot ovat niukkoja ja usein riippuvaisia monimutkaisista luokitteluprosesseista. Tämä johtaa alisuoriutumiseen, uupumukseen ja mielenterveysongelmiin.
Materiaalipankin käytännönläheiset työkalut auttavat esimerkiksi oppimisvaikeuksien tunnistamisessa ja puheeksi ottamisessa, työtä sujuvoittavien apuvälineiden valinnassa sekä saavutettavan viestinnän kehittämisessä. Sisällöt on suunnattu erityisesti työnantajille, esihenkilöille ja henkilöstöhallinnon ammattilaisille.
Uusi tutkimushanke: Ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien aikuisten oppimisvaikeudet, tuen saanti sekä opiskelu- ja työelämäpolut
Kuntoutussäätiössä on käynnistynyt uusi tutkimushanke, jonka kohderyhmänä ovat ammatillisessa koulutuksessa opiskelevat tai siellä opiskelleet oppimisvaikeuksia kokevat aikuiset.
Kuntoutussäätiön #HyvinvoivaTulevaisuus -vaikuttamiskampanja tarjosi tiivistettyä tietoa työkyvyn, toimintakyvyn ja sosiaalisen osallisuuden teemoista. Kampanjassa tuotetuilla tietopaketeilla tarjosimme yhteiskunnallisille vaikuttajille sekä tukittua tietoa että siihen perustuvia suoria toimenpide-ehdotuksia hyvinvoinnin edistämiseen.
Tutustu blogeihin
Uusin kuntoutumisen tarina kertoo Askeleet töihin -hankkeen (2021-2023) yksilöllisen työvalmennuksen avulla työllistyneen Tiinan tarinan. Pitkäaikaistyöttömyyden kierrettä on vaikea katkaista yksin ja tällöin työvalmennuksesta voi saada merkittävää tukea tilanteeseen.
Yhteystiedot

Kemppainen Jaana
Sosionomi YAMK, Työkykykoordinaattori, Työkykykoordinaattoreiden kouluttaja, Ekspressiivisen taideterapian ryhmäohjaaja, Luovan tanssin ohjaaja