Ajankohtaista

Uutiset

20.6.2024

Kuntoutussäätiö, Taitotalo ja Monika-Naiset liitto ry aloittivat kesäkuussa ESR-hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa vieraskielisten, heikossa työmarkkina-asemassa olevien mahdollisuuksia edetä kohti koulutusta ja työmarkkinoita.

17.6.2024

Kuntoutussäätiö on jättänyt lausuntonsa valtioneuvoston rasismin torjumisen yhdenvertaisuuden edistämisen toimenpideohjelman luonnoksesta. Lopulliseen ohjelmaan tulee Kuntoutussäätiön mielestä saada enemmän konkretiaa.

13.6.2024

Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti 6.6.2024 kuulemisen järjestöille nuoren ammatillista kuntoutusta ja kuntoutusrahan ikärajoja koskevista muutoksista. Kuntoutussäätiö pitää hyvänä, että nuoren ammatillista kuntoutusta on edelleen mahdollista saada ilman diagnoosia.

13.6.2024

Kuntoutuksen asiantuntijat, ammattilaiset ja päättäjät käsittelivät kuntoutuksen vaikuttavuutta 50. Kuntoutuspäivillä 6.–7.6.2024. Vuoden KuntoutusOivallukseksi kruunattiin Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen sopeutumisvalmennusten malli.

4.6.2024

Haemme koko- tai osa-aikaisia puheterapeutteja n. 2,5 v. kestävään Puheen ja kielen kehityksen moniammatillinen varhainen tuki -kehittämishankkeeseen. Hakuaika päättyy 18.8.

3.6.2024

Kuntoutussäätiö muistuttaa, että kolmannella sektorilla on kokemusta käytännönläheisestä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Nykyiset rahoitusinstrumentit eivät tue riittävästi kolmannen sektorin TKI-toimintaa.

29.5.2024

‍Tänä vuonna Kuntoutusviikkoa vietetään 3.–9.6.2024. Kuntoutusviikko on viestintäkampanja, joka edistää kuntoutuksen arvostusta yhteiskunnassa. Viikon aikana kuntoutuksessa olleet, ammattilaiset ja asiantuntijat jakavat sosiaalisessa mediassa kokemuksia, tutkittua tietoa ja parannusehdotuksia, jotta kuntoutuspalveluita kehitettäisiin toimivammiksi ja vaikuttavammiksi.

27.5.2024

Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että lähisuhdeväkivallan sovittelusta luovutaan hallitusohjelman kirjauksen mukaisesti kokonaan. Jos näin tapahtuu, lähisuhdeväkivaltaa kokeneet, nykyisin sovittelutoiminnan kautta tukea saaneet henkilöt, tarvitsevat tilalle korvaavia tukimuotoja.

21.5.2024

‍Kuntoutussäätiö on tuottanut taloudellisten vaikutusten SROI-arviointeja jo vuodesta 2017. Viime kuukausina erityisesti luovien menetelmien, liikunnan ja työllistymistä tukevien palveluiden taloudelliset vaikutukset ovat kiinnostaneet tilaajia.

6.5.2024

‍Ikäsyrjintä ja digitaitojen puute hankaloittaapitkäaikaistyöttömien paluuta työelämään. Kuntoutussäätiön hankkeessa työllistymistäedistettiin maksuttomalla työvalmennuksella ja digikursseilla.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!