Miten neurokirjon ilmiöt ja oppimisen haasteet näkyvät työelämässä, arjessa ja opinnoissa – ja miten niitä voi tukea?
Tarjoamme yrityksille, ammattilaisille ja yksityishenkilöille tietoa, konkreettisia työkaluja ja asiantuntijatukea neurokirjon ja oppimisen kysymyksiin. Autamme tunnistamaan yksilön vahvuudet ja kehittämään toimintatapoja, jotka tukevat sujuvaa ja mielekästä työskentelyä, opiskelua ja arkea. Koulutamme, konsultoimme ja toteutamme erilaisia kartoituksia. Vahvuutemme on tutkittuun tietoon ja käytännön asiakastyöhön pohjautuva osaamisemme.
Ota rohkeasti yhteyttä!

Stenberg Johanna
Oppimisen ja mielenterveyden tuen kehittämispäällikkö, Neuropsykologian erikoispsykologi, PsM
Tulevat tapahtumat
Miten tuen asiakkaan psyykkistä ja kognitiivista työ- ja toimintakykyä? – Etäkoulutus 2.9.
Ilmoittaudu
Ilmoittautuminen on
mennessä
Työelämä ja oppimisen haasteet: Konkreettisia keinoja aikuisten tiedonkäsittelyn ja hyvinvoinnin tukemiseen -etäkoulutus 25.9.
Ilmoittaudu
Ilmoittautuminen on
mennessä
Työkykykoordinaattoreiden täydennyskoulutus: Ymmärrä ja tue – Neuromoninaisuuden huomioiminen työelämässä 6.11.
Ilmoittaudu
Ilmoittautuminen on
mennessä
Neurokirjon lapsen erityiset tarpeet – arkea helpottavia käytännön työkaluja ja asiantuntijatietoa läheisille - etäkoulutus 13.11.
Ilmoittaudu
Ilmoittautuminen on
mennessä
Asiantuntijuutemme
Tarjoamme luotettavia palveluita, jotka perustuvat tutkittuun tietoon oppimisvaikeuksista ja muista neurokehitykseen liittyvistä teemoista. Autamme sekä nuoria ja aikuisia, jotka tarvitsevat tukea, että heidän kanssaan työskenteleviä ammattilaisia ja organisaatioita.
Neuvomme yrityksiä ja organisaatioita ymmärtämään ja löytämään työntekijöiden vahvuudet, joiden avulla pärjätä mahdollisten haasteiden kanssa. Autamme kehittämään toimintatapoja, jotka tukevat kaikkien työntekijöiden tehokasta ja sujuvaa työskentelyä.

Korkeamäki Johanna
Erikoistutkija, VTT, HuK, AmO

Stenberg Johanna
Oppimisen ja mielenterveyden tuen kehittämispäällikkö, Neuropsykologian erikoispsykologi, PsM

Naukkarinen Marjo
Oppimisen tuen asiantuntija, KM, YTM, erityis- ja aineenopettaja

Pietilä Piia
Terveyspsykologian erikoispsykologi, PsL
Yhteistyö
Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja teemme mielellämme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa esimerkiksi yhteisten hankkeiden tai tutkimusprojektien kautta. Ota yhteyttä ja ideoidaan yhdessä!
Uutiset ja blogit
Tutustu uutisiin
Kuntoutussäätiössä kehitetystä asiakastyön Spiral-menetelmästä on julkaistu uusi hahmottamisen taitoihin pureutuva versio. Pelin avulla asiakkaat arvioivat omia heikkouksiaan ja vahvuuksiaan ammattilaisen ohjauksessa.
Kuntoutussäätiön Oppimisen tuen keskus järjestää maksuttomia tukiryhmiä nuorille ja aikuisille, joilla oppimisen vaikeudet tai mielenterveyden haasteet vaikeuttavat opinnoissa tai työssä pärjäämistä tai niihin hakeutumista.
Opiskelijoiden Mielenterveysviikolla Oppimisen tuen keskus järjestää oppimisvaikeuksia kokeville keskustelutilaisuuden aiheena Oppimisvaikeudet ja mahdollisuus osallistumiseen opiskeluyhteisöissä.
Oppimisen tuki tärkeä osa nuorten hyvinvointia – neurokehitykselliset vaikeudet huomioitava nuorten tuessa laaja-alaisesti
Kuntoutussäätiö jätti lausuntonsa valtakunnallisesta nuorisotyön ja -politiikan ohjelman luonnoksesta 26.1.2024. Kuntoutussäätiö pitää hyvänä, että oppimisen tuki ja opiskelijoiden hyvinvointi on huomioitu ohjelmassa.
Kuntoutussäätiön #HyvinvoivaTulevaisuus -vaikuttamiskampanja tarjosi tiivistettyä tietoa työkyvyn, toimintakyvyn ja sosiaalisen osallisuuden teemoista. Kampanjassa tuotetuilla tietopaketeilla tarjosimme yhteiskunnallisille vaikuttajille sekä tukittua tietoa että siihen perustuvia suoria toimenpide-ehdotuksia hyvinvoinnin edistämiseen.
Yhteystiedot

Stenberg Johanna
Oppimisen ja mielenterveyden tuen kehittämispäällikkö, Neuropsykologian erikoispsykologi, PsM