Uutiset

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen (YYO) avajaiset 26. tammikuuta

Julkaistu
24.1.2022

Sanna Marinin hallitusohjelman tavoitteisiin kuuluvat työllisyyden lisääminen ja se, että yhteiskunnallisen yrittämisen edellytyksiä parannetaan Suomessa. Vuoden 2021 aikana valmistui yhteiskunnallisten yritysten strategia. Hallituksen puoliväliriihessä huhtikuussa tehtiin päätös yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen perustamisesta. Lokakuussa se aloittikin toimintansa työ- ja elinkeinoministeriön myöntämän rahoituksen turvin.

Työ on käynnistynyt vauhdilla. Kuuden eri organisaation yhteenliittymässä on vahva asiantuntemus yhteiskunnallisen yrittäjyyden erityispiirteistä, kuten työhön integroinnista, sosiaalisista innovaatioista ja vaikuttavuusperusteisesta liiketoiminnasta. Vuoden vaihteessa avattiin verkkosivusto, joka toimii palvelujen “keskustoimistona”.

Vahva verkosto toimii avoimesti

Osaamiskeskuksen konsortion muodostavat yhteiskunnallisen yrittämisen konkarit: Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy, Kuntoutussäätiö sr, Osuustoimintakeskus Pellervo ry, Silta-Valmennusyhdistys ry ja Vates-säätiö sr sekä Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry, joka myös luotsaa hanketta. Yhteistyötä tehdään maanlaajuisesti eri yritysten, oppilaitosten, yhdistysten ja yrityspalveluiden kanssa. Päämäärä on kunnianhimoinen: Suomesta yhteiskunnallisten yritysten mallimaa.

Osaamiskeskuksessa konsortion jäsenet täydentävät toisiaan ja kehittävät yhteiskunnallisia yrityksiä monesta eri näkökulmasta. Kuntoutussäätiö tarjoaa asiantuntemustaan muun muassa sosiaalisissa innovaatioissa, osa- ja täsmätyökykyisten tukemisessa sekä hautomo- ja kiihdyttämötoiminnan toteuttamisessa.

Avajaiset YouTubessa

Osaamiskeskuksen avajaisia vietetään keskiviikkona 26.1. klo 13. Tilaisuudessa on mukana työministeri Tuula Haatainen. Lisäksi kuullaan yrittäjä, innovaattori ja uudistaja Daniel Rahmanin, työmarkkinaneuvos Tuija Oivon sekä yhdenvertaisuus- ja esteettömyysasiantuntija, yrittäjä Anni Kyröläisen puheenvuorot. Tarkka ohjelma ilmoitetaan YYO:n verkkosivuilla tapahtumapäivänä.

Lisätietoja

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen verkkosivut
YYO Twitterissä
YYO Facebookissa

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!