Uutiset

Kuntoutussäätiön järjestöarvioinnin osaamiskeskus aloitti toimintansa

Julkaistu
14.4.2021

Kuntoutussäätiö käynnisti järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen toiminnan vuoden 2021 alussa, kun uuden strategian toimeenpano alkoi. Järjestöarvioinnin osaamiskeskus kokoaa, kehittää ja jakaa osaamistaan järjestöjen arviointitoimintaan liittyen.– Kuntoutussäätiö haluaa strategiassaan vahvistaa toimintaansa ja tunnettuuttaan osaamiskeskustoiminnalla. Järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen taustalla on säätiön monipuolinen ja pitkä perinne erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen, mutta myös koulutus- ja työllisyystoiminnan arvioinneista, toteavat Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitunen ja tutkimus- ja kokeilutoiminnasta vastaava johtaja Riikka Shemeikka.

Kuntoutussäätiön keskeisiä palvelutuotteita ovat ulkoiset arvioinnit, SROI-arvioinnit, arviointikonsultaatiot ja arviointikoulutukset.– Arviointipalvelumme suunnitellaan aina yhdessä palvelun tilaajan kanssa. Tämä on varmasti keskeinen syy siihen, miksi Kuntoutussäätiön arviointipalvelut tunnetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen piirissä laadukkuudestaan ja tarvelähtöisyydestään, kiteyttää Kuntoutussäätiön erityisasiantuntija Henna Harju. Harjun vastuulla on järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen sisältöjen koordinointi ja kehittäminen, Shemeikka johtaa osaamiskeskusta osana Kuntoutusäätiön tutkimus- ja kokeilutoimintaa.

Toimeksiantoperusteisen työn lisäksi Kuntoutussäätiössä on käynnissä STEA-avusteinen ARTSI-toiminta, joka tarjoaa tukea arviointiin ja oman toiminnan kehittämiseen pienille sosiaali- ja terveysjärjestöille. Toiminta alkoi vuonna 2012 ja ARTSI-kehittämisprosessin on käynyt läpi jo lähes 130 järjestöä.

Tutustu toimintaamme Järjestöarvioinnin osaamiskeskuksen verkkosivuilla.

Lisätietoja

johtaja Riikka Shemeikka, p. 044 781 3102, riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi

erityisasiantuntija Henna Harju, p. 044 7813 151, henna.harju@kuntoutussaatio.fi

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!