Uutiset

Kuntoutussäätiön edustajia kävi Skotlannissa tutustumassa paikallisiin yhteiskunnallisiin yrityksiin

Julkaistu
21.9.2023

Kuntoutussäätiön edustajat tutustuvat yhteisöpuutarhaan Obanissa. The Greenshoots Garden tarjoaa ryhmille ja vapaaehtoisille ympäristön, jossa erilaisista taustoista tulevat ihmiset kohtaavat ulkotöiden äärellä.

Kuntoutussäätiö on mukana yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen toiminnassa ja vastaa hankkeessa sosiaalisten innovaatioiden osuudesta sekä yhteiskunnallisten yritysten hautomo- kiihdyttämö-toiminnasta. Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen delegaatio, johon kuului myös Kuntoutussäätiön työntekijöitä, kävi elokuun lopulla Skotlannissa tutustumassa paikallisiin yhteiskunnallisiin yrityksiin. Matkaa isännöi Social Enterprise Academy, joka omalla toiminnallaan tukee eri tavoin yhteiskunnallisia yrityksiä.

Delegaatio sai kuulla paikallisten yhteiskunnallisten yritysten ekosysteemistä ja sen kehittymisestä vuosien aikana ja tutustua useisiin erilaisiin yhteiskunnallisiin yrityksiin.

Skotlannissa yhteiskunnallisilla yrityksillä on varsin vahva asema osana maan yrityskenttää. Yhteiskunnalliset yritykset ovatkin keskeisessä asemassa pienempien paikkakuntien haasteiden ratkaisemisessa. Esimerkiksi Obanissa on voitu tarjota monipuolisesti tukea heikommassa yhteiskunnallisessa asemassa oleville. Alueella toimii paljon yhteiskunnallisia yrityksiä, ja niillä on tärkeä rooli alueen elävöittämisessä ja työpaikkojen luomisessa. Suomessa ja Skotlannissa yhteiskunnalliset yritykset kehittävät toimivia ratkaisuja samanlaisiin haasteisiin: väestön ikääntyminen, työpaikkojen katoaminen ja pienempien paikkakuntien elinvoiman laskeminen.

Tutustumismatka tarjosi paljon ideoita ja näkökulmia osaamiskeskuksen toimintaan ja vahvisti Suomen kytkeytymistä osaksi kansainvälisiä verkostoja, joissa edistetään yhteisötaloutta. Kuntoutussäätiön osaaminen yhteisötalouden teemoista vahvistui tutustumismatkan ansiosta ja saadut opit auttavat jäsentämään keskeisimmät elementit, joita yhteisötalouden vahvistamisessa tulee huomioida.

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!