Uutiset

Kuntoutussäätiö toteutti strategiakonsultaation Suomen Kipu Ry:lle

Julkaistu
15.2.2022

Kuntoutussäätiön Järjestöarvioinnin osaamiskeskus toteutti Suomen Kipu ry:n strategiaprosessia tukevan konsultaatioprosessin vuodenvaihteessa 2021–22.

Konsultoinnin keskeisiä teemoja olivat nykyisen toiminnan vahvuudet ja muutostarpeet, toimintaa ohjaavat arvot ja eri kohderyhmien ja sidosryhmien roolit Kipu ry:n työssä. Näiden teemojen kautta kirkastettiin uuden strategian ja vision keskeisiä teemoja.

Yhdistyksemme on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, joten strategian päivittäminen ja uuden toimintakentän kartoittaminen oli tärkeää. Kuntoutussäätiön asiantuntijat auttoivat meitä jäsentämään haasteet ja kehityskohteet, joita emme välttämättä itse olisi tulleet ajatelleeksi. Yhteiskehittäminen hallituksen ja työntekijöiden kesken varmisti sen, että strategiatyössä nousee kuuluviin sekä vapaaehtoisten että työntekijöiden asiantuntemus, tiivistää Suomen Kipu ry:n toiminnanjohtaja Kaisa Hirn.

Konsultaatio koostui kolmesta yhteiskehittämispajasta ja lisäksi Kuntoutussäätiön asiantuntijat tarkastelivat Kipu ry:n nykyistä strategiaa ja sen suhdetta järjestön toimintakertomukseen.

Parhain toiminnan ja toimintaympäristön asiantuntemus löytyy järjestöjen sisältä, mutta ulkopuolisen asiantuntijan tuki voi tuoda uusia näkökulmia ja jäntevöittää prosessia. Vahvuutemme on järjestöjen toimintakentän tuntemus sekä arviointiosaamisemme, jota voi hyödyntää strategiatyöskentelyssä, toteaa Kuntoutussäätiön tutkija-arvioitsija Erna Alitalo.

Strategiakonsultaatio toteutettiin pilotointina. Jatkossa Järjestöarvioinnin osaamiskeskus tarjoaa tukea laajemminkin järjestöjen strategiatyöhön sekä räätälöidyillä prosesseilla sekä koulutuksilla.

Lisätietoja

Kuntoutussäätiössä tutkija, arvioitsija, VTM Erna Alitalo, p. 044 781 3201, erna.alitalo@kuntoutussaatio.fi

Suomen Kipu ry:ssä toiminnanjohtaja Kaisa Hirn, p. 045 355 2825, kaisa.hirn@suomenkipu.fi

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!