Uutiset

Eläkeliiton arvioinnin kehittämisyhteistyö käynnistyy

Julkaistu
9.4.2021

STEA:n tuloksellisuusraportoinnin ja avustushakemuksen uudistuminen heijastuu sosiaali- ja terveysjärjestöjen arvioinnin toteutustapoihin monella tapaa. STEA:n uudistus vaatii avustuksien piirissä olevilta sosiaali- ja terveysjärjestöiltä hyviä arviointivalmiuksia ja ketteryyttä.– STEA:n uudistukset ovat selvästi käynnistäneet monessa järjestössä vanhojen toimintatapojen uudelleen tarkastelua ja pölytystä. On hienoa nähdä, että arviointiosaamisen kehittäminen nähdään tärkeänä osana laadukasta ja ajantasaista toimintaa, toteaa erityisasiantuntija Henna Harju Kuntoutussäätiöstä.

Huhtikuussa alkava arvioinnin kehittämisyhteistyö Eläkeliiton kanssa on hyvä esimerkki räätälöidystä arvioinnin tuesta, jota Kuntoutussäätiö toteuttaa. Toimeksianto koostuu kolmesta työpajasta, joissa päivitetään sopeutumista tukevien kurssien arvioinnin avaindokumentit ja käytännöt yhteiskehittämisen keinoin.– Eläkeliitto on järjestänyt sopeutumista tukevia kursseja leskille ja eronneille jo vuodesta 1995.Kuntoutussäätiön kanssa käynnistyneellä yhteistyöllä haluamme entisestään kehittää toiminnan vaikuttavuuden osoittamista, toteaa kehittämisjohtaja Annika Toivoniemi-Matsinen Eläkeliitosta.

Kuntoutussäätiö toteuttaa säännöllisesti STEA-avusteisen toiminnan piirissä oleville järjestöille avoimia arviointikoulutuksia, joissa pureudutaan arvioinnin työkaluihin ja käytäntöihin. Lisäksi Kuntoutusäätiön toteuttaa erilaisia arvioinnin kehittämiseen liittyviä räätälöityjä palveluita.

Lisätietoja

Henna Harju
erityisasiantuntija, Kuntoutussäätiö
p. 044 7813 151
henna.harju@kuntoutussaatio.fi

Annika Toivoniemi-Matsinen
kehittämisjohtaja, Eläkeliitto
p. 040 7257806
annika.toivoniemi@elakeliitto.fi

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!