Tapahtumat

Miten arvioit ja tuet asiakkaan fyysistä työ- ja toimintakykyä? Etäkoulutus 3.10.

Ilmoittautuminen päättyy pian
Alkaa
03
October
2024
Päättyy
03
October
2024
Ilmoittautuminen päättyy pian
Hinta
175
Maksuton
+ ALV
24
%
Ilmoittaudu

Ilmoittaudu viim.

Ilmoittautuminen on

23.9.2024
päättynyt

Koulutuksen tavoitteena on lisätä ammattilaisen osaamista asiakkaan fyysisen työ- ja toimintakyvyn arvioimiseen sekä tarjota keinoja asiakkaan tukemiseen. Koulutus on suunnattu työ- ja toimintakyvyn tukemisen teemoja työssään käsitteleville ammattilaisille, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon ja työllistymistä tukevien palveluiden asiakastyötä tekeville työntekijöille.   Koulutuksessa saat keinoja sekä työssäkäyvien että työvoiman ulkopuolella olevien asiakkaiden tukemiseen. Koulutuksessa painotetaan eri asiakasryhmien arviointia ja keinoja osallistujien toiveiden mukaisesti.  

Koulutuksessa käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa: 

  • Tyypillisimmät työkyvyttömyyttä ja osatyökykyisyyttä aiheuttavat fyysiset sairaudet, niiden vaikutusten arviointi osana työkykyä ja tarvittavan tuen piiriin ohjaaminen. Esimerkiksi selkävaivojen vaikutukset työllistymiseen sekä ratkaisuja haasteisiin.  
  • Elintapojen vaikutus fyysiseen työ- ja toimintakykyyn. Miten fyysisesti heikko kunto, ylipaino, ravitsemus ja riippuvuudet sekä uniergonomia vaikuttavat työ- ja toimintakykyyn ja mistä niihin saa apua? Kuinka käsitellä aihetta asiakkaan kanssa sensitiivisesti hyvinvointinäkökulmasta? 
  • Aistivammojen, kuten näkö- ja kuulo aistien heikkouden vaikutukset työ- ja toimintakykyyn. Mitä apuvälineitä on hyödynnettävissä? 
  • Käsien kömpelyyden vaikutukset työ- ja toimintakykyyn. 
  • Psyykkisten haasteiden vaikutukset fyysiseen työ- ja toimintakykyyn. 
  • Työn fyysisten edellytysten muokkaaminen.  

Ajankohta: 3.10.2024 klo 12.30-15.30 

Paikka: Etänä, Microsoft Teams -sovellus. 

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu työ- ja toimintakyvyn tukemisen teemoja työssään käsitteleville ammattilaisille, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon ja työllistymistä tukevien palveluiden asiakastyötä tekeville työntekijöille.    

Tekniset ohjeet ja edellytykset osallistumiselle: Koulutukseen ilmoittautuneet saavat Teams -linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan koulutustilaisuuteen. Osallistuja tarvitsee tietokoneen, hyvän nettiyhteyden ja mikrofonin sekä kuulokkeet, jos tietokoneessa ei ole kaiutinta.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen ma 23.9.2024 mennessä sivun yläkulmasta kohdasta "Ilmoittaudu".

Kouluttajat: Kouluttajina toimivat rahoitus- ja TKI-erityisasiantuntija, rysioterapeutti YAMK, rerveystieteiden maisteri (TtM) Annika Harsu sekä koulutus ja kustannusvaikuttavuus toiminnan päällikkö, väitöskirjatutkija, terveystieteiden maisteri ja toimintaterapeutti Satu Niskanen.  

Hinta: 175 € (+ alv 24 %)  

Lisätietoa: Koulutus- ja kustannusvaikuttavuustoiminnan päällikkö Satu Niskanen, satu.niskanen@kuntoutussaatio.fi, p. 044 7813176  


Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.

Niskanen Satu

Koulutus- ja kustannusvaikuttavuustoiminnan päällikkö, Väitöskirjatutkija, TtM, toimintaterapeutti

Ohjelma

Paikka

Microsoft Teams

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!