Koulutukset

Työkykykoordinaattorikoulutus ja täydennyskoulutukset

Koulutukset

Työkykykoordinaattorikoulutus ja täydennyskoulutukset

Kuntoutussäätiön työkykykoordinaattorikoulutuksella tunnustettu asema ammatillisena täydennyskoulutuksena.

Työkykykoordinaattorikoulutuksen toimintamalli perustuu v. 2014 Kuntoutussäätiön työurien jatkamisen tuki (Jamit) -hankkeen (2012–2014) ja Osatyökykyiset työssä- ohjelman (2013-2015) yhteistyönä kehittämään työluotsi-koulutukseen. Koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen osallistui laaja ja asiantunteva yhteistyötahojen verkosto: Tampereen yliopisto, Lapin yliopisto, Sano Oy ja Työterveyslaitos sekä lisäksi useita muita kouluttajia. Toimintamallia kehitettiin ja toteutettiin edelleen Kuntoutussäätiön työssä jatkamisen tuki (Tempo) -hankkeessa (2015–2018). Koulutuksen nimeksi on vakiinnutettu työkykykoordinaattorikoulutus ja heitä koulutetaan osana Kuntoutussäätiön koulutuspalveluita. Osallistu ja täydennyskouluttaudu työkykykoordinaattoriksi, joka tukee osatyökykyisiä työelämässä, meidän koulutuksemme kautta.

Työkykykoordinaattoreille suunnatut täydennyskoulutuspäivät

Työkykykoordinaattorikoulutuksen käynneiltä saamamme palautteen pohjalta olemme suunnitelleet ratkaisukeskeiseen työskentelyyn syventävän koulutuksen. Kahden päivän webinaarin muodostamassa kokonaisuudessa kumpikin päivä sisältää sekä työnohjauksellisen-, että luento-osuuden.

Ennakkotehtävänä on kuvata case, joka on työkykykoordinaattorina tai vastaavaa työtä tekevänä ammattilaisena on koettu hankalana. Näihin osallistujien kysymyksiin pureudutaan ja niitä puretaan työnohjauksellisessa osuudessa.

Täydennyskoulutuspäivät koostuvat osallistujien omiin asiakastilanteisiin pureutuvasta työskentelystä, ratkaisukeskeisten menetelmien osaamisen syventämisestä sekä työelämä tutkimusten esittelystä.

Opitun syventämiseksi päivät sisältävät myös välityöskentelyn tehtäviä.

Työkykykoordinaattoreiden valtakunnallinen verkosto

Kuntoutussäätiö on perustanut työkykykoordinaattoreiden valtakunnallisen verkoston lokakuussa 2021. Jäsenille lähetetään 3-4 kertaa vuodessa uutiskirje, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista sekä työkykykoordinaattoreille suunnatuista täydennyskoulutuksista ja muista tapaamisista.

Jäsenyys on maksuton.

Liity verkoston jäseneksi osoitteessa: http://uutiskirje.kuntoutussaatio.fi/

Historiaa

Kuntoutussäätiön työkykykoordinaattorikoulutuksella tunnustettu asema ammatillisena täydennyskoulutuksena

Työkykykoordinaattorikoulutuksen toimintamalli perustuu v. 2014 Kuntoutussäätiön työurien jatkamisen tuki (Jamit) -hankkeen (2012–2014) ja Osatyökykyiset työssä- ohjelman (2013-2015) yhteistyönä kehittämään työluotsi-koulutukseen. Koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen osallistui laaja ja asiantunteva yhteistyötahojen verkosto: Tampereen yliopisto, Lapin yliopisto, Sano Oy ja Työterveyslaitos sekä lisäksi useita muita kouluttajia. Toimintamallia kehitettiin ja toteutettiin edelleen Kuntoutussäätiön työssä jatkamisen tuki (Tempo) -hankkeessa (2015–2018). Koulutuksen nimeksi vakiinnutettiin työkykykoordinaattorikoulutus.

Tästä lähtien Kuntoutussäätiö on vastannut koulutuksen toteutuksesta ja kehittämisestä osana omaa koulutustoimintaansa. Lisäksi Kuntoutussäätiö osallistui Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) – kärkihankkeessa (2016-2018) työkykykoordinaattorikoulutuksen levittämiseen valtakunnallisesti, jolloin yli 700 työkykykoordinaattoria koulutettiin. Tänä päivänä työkykykoordinaattoreita on koulutettu toimestamme n. 1100.

Työkykykoordinaattoritoimintamalli on todettu tutkitusti tuloksia tuottavaksi valtioneuvoston julkaisussa (2015). Toimintamallille on tehty myös OTE-kärkihankkeen ulkoinen arviointi (2019). Työnantajat ja työnhakijat tavoittavat työkykykoordinaattoreita työelämässä muun muassa Te-palveluista, työnantajien Hr-tiimeistä ja erilaisten työllisyys- sekä terveyspalveluiden parista.

Kuntoutussäätiö kouluttaa edelleen työkykykoordinaattoreita. Koulutuksen sisältöä kehitetään jatkuvasti, mutta perusteemat on säilytetty ennallaan. Tampereen Yliopisto on pisteyttänyt koulutuksen 10op arvoiseksi. Menossa olevat ja tulevat työkykykoordinaattorikoulutukset löydät Kuntoutussäätiön tapahtumakalenterista.

#työkykykoordinaattori #työllisyys #työelämä #työelämäosallisuus
#ammattitaito #polkujatakaisintyöelämään #osatyökykyinen #täsmätyökykyinen

Tilauskoulutuksissa koulutuksen sisältöä voidaan muokata tilaajan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Kemppainen Jaana

Sosionomi YAMK, Työkykykoordinaattori, Työkykykoordinaattoreiden kouluttaja, Ekspressiivisen taideterapian ryhmäohjaaja, Luovan tanssin ohjaaja

Tutustu tulossa oleviin koulutuksiimme tapahtumakalenteristamme.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!