Uutiset

Miten teidän järjestössänne arvioidaan tuloksellisuutta?

Julkaistu
14.10.2021

Kuntoutussäätiö selvittää Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) rahoitusta saavien järjestöjen arviointivalmiuksia ja -käytäntöjä sekä niiden kehittämistarpeita. Järjestöjen arviointivalmiuksia ei ole aiemmin kartoitettu tässä mittakaavassa.

Osana selvitystä toteutetaan kysely järjestöille, haastatteluja järjestöjen edustajille sekä haastatellaan STEA:n virkahenkilöitä. Järjestöille suunnattu kysely on nyt auki, ja se on tarkoitettu kaikille STEA-avusteista toimintaa toteuttaville henkilöille. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5–10 minuuttia.

Pääset vastaamaan kyselyymme tästä.

Arviointiosaamisen lisäksi selvitämme järjestöjen kokemuksia STEA:n avustushaun ja seurannan uudistukseen liittyen. STEA:n seurannan kehitystyö on ollut monelle järjestölle oppimisen paikka. Rahoittajan seurantaan tekemät muutokset näkyvät monessa järjestössä arviointiosaamisen kehittämistarpeina.– Meitä kiinnostaa tietää mikä on järjestöjen arviointikyvykkyys tällä hetkellä, ja millaisia kehittämistarpeita siihen kohdistuu. Nyt on hieno tilaisuus kertoa esimerkiksi siitä, miten uuden avustushakemuksen ja tuloksellisuusraportin täyttäminen on koettu juuri teidän järjestössänne, toteaa erityisasiantuntija Henna Harju Kuntoutussäätiöstä.

Selvitys toteutetaan osana STEA-rahoitteista Artsi-toimintaa ja se valmistuu keväällä 2022. Selvityksen tuloksia hyödynnetään Artsi-toiminnan kehittämisessä, ja niiden toivotaan hyödyttävän myös laajemmin järjestöjen ja rahoittajan edustajia.

Lue lisää selvitystyöstä Kuntoutussäätiön verkkosivuilta.

Lisätietoja

Selvityksen vastuuhenkilö, erityisasiantuntija Henna Harju p. 044 781 3151, Järjestöarvioinnin osaamiskeskus, Kuntoutussäätiötutkija, työelämän kehittäjä Kimmo Terävä, p. 040 821 9981 Artsi-toiminta, Kuntoutussäätiö

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!