Uutiset

Kuntoutuspäivät järjestetään 6.–7.6.2024 Helsingissä – Teemana vaikuttava kuntoutus

Julkaistu
27.2.2024

Kuntoutuspäivät on Suomen suurin kuntoutusalan tapahtuma, joka kokoaa asiantuntijat saman katon alle tänä vuonna jo 50. kertaa. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma siirtyy uusiin ehompiin tiloihin Meeting Park OASIS Ruoholahteen. Tapahtumaan ovat tervetulleita kuntoutuksen asiantuntijat, ammattilaiset, opiskelijat ja kokemusasiantuntijat. Yhteistyökumppaninamme tapahtumassa toimii Live-säätiö.

Kuntoutuspäivien teemana vaikuttava kuntoutus

Tämän vuoden tapahtuman teemana on vaikuttava kuntoutus eli pitkän tähtäimen positiiviset vaikutukset.  

”Kuntoutuksen vaikuttavuus on todella ajankohtaista”, kommentoi tapahtuman pääkoordinaattori Tove Lassenius. ”Sen tärkeys korostuu entisestään, kun rajallisten varojen on riitettävä Suomen kestävyyden, kilpailukyvyn ja hyvinvointivaltion ylläpitoon ja yhdenvertaisiin palveluihin. Kansainvälisessä vertailussa Suomi pärjää hyvin, mutta meillä on siitä huolimatta paljon kehitettävää. Kuntoutuksenkin ympäristö muuttuu jatkuvasti.”

Vaikuttavuus on sitä, että tehdään oikeita asioita. Siis esimerkiksi, että käytetään resurssit viisaasti, oikea-aikaisesti, asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti. Asiakkaille, sidosryhmille ja rahoittavalle taholle täytyy perustella, miksi tiettyjä kuntoutusinterventioita tarvitaan. Vaikuttava kuntoutus mahdollistaa sen, että yksilöt saavat elämisen arvoisen arjen ja kykenevät kaikkiin niihin toimintoihin ja tehtäviin, mihin he aikaansa arjessaan haluavat käyttää. Vaikuttava kuntoutus myös takaa sen, että meillä on työkykyistä työvoimaa, joka ylläpitää Suomen elinkeinoa ja hyvinvointivaltion palveluiden rahavirtoja.

Kuntoutuspäivillä pääset kuulemaan vaikuttavuuden ja kustannusvaikuttavuuden arvioinnista, vaikuttavuudesta päätöksenteossa ja uusista kuntoutuksen oivalluksista. Päivien työryhmäosioissa pääset pohtimaan mm. kuntoutuspalveluiden vaikuttavuutta tai vaikuttavaa työkykykoordinaattoritoimintaa.

Ohjelma täydentyy edelleen. Tutustu ohjelmaan Kuntoutuspäivien sivuilla.

Tule näytteilleasettajaksi!

Edistätkö työssäsi työ- ja toimintakyvyn tukea ja osallisuutta? Näytteilleasettajan pöytä Kuntoutuspäivillä tuo toimintasi kuntoutuksen ammattilaisten tietoon. Esittele toimintaasi, etsi yhteistyökumppaneita ja asiakkaita.

Näytteilleasettajan paikka oikeuttaa kahden hengen osallistumisen Kuntoutuspäiville molempina päivinä ja näkyvyyteen Kuntoutuspäivien markkinoinnissa.

Näytteilleasettajien viimeinen ilmoittautumispäivä on torstaina 23.5.2024 tai kun kaikki paikat ovat täynnä. Suosittelemme varaamaan omanne mahdollisimman pian, paikat täyttyvät nopeasti! Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi.

Onko sinulla vuoden KuntoutusOivallus?

Tämän vuoden Kuntoutuspäivillä lanseerataan kuntoutuksen leijonanluola. Lähetä meille tiivistelmä kehittämästäsi hyvästä kuntoutuksen toimintamallista. Oivalluksesi voi perustua opinnäytetyöhösi, tutkimukseesi tai käytännön työn kehittämiseen yksin tai ryhmässä. Viimeinen päivä osallistua on sunnuntaina 5.5.2024.

Kilpailun finalistit esittelevät oivalluksensa Kuntoutuspäivien päälavalla. Voittaja saa ilmaisen pääsyn vuoden 2025 Kuntoutuspäiville.

Lue tarkemmat osallistumisohjeet Kuntoutuspäivien sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan vuoden suurimpaan kuntoutustapahtumaan!

Osallistujat kuvailivat viime vuoden tapahtumaa palautteissaan näin:

”Tällaiset ammattilaisia laaja-alaisesti kokoavat tilaisuudet ovat kiinnostavia, etenkin, kun sitä maustetaan vielä riittävällä tutkimustiedolla. Mielenkiintoista!”

”Parasta olivat kaikki puheenvuorot ja molemmat paneelit sekä työryhmätyöskentelyt ja lukemattomat hedelmälliset keskustelut, joita päivillä käytiin eri osallistujien kesken :) Kiitos hienosta tapahtumasta!”

”Verkostoituminen. Ajankohtaiset asiat. Yhteiset keskustelut niin kahvi/ruokatunneilla kuin esityksenä. Vertaistyö nousi myös hyvin esille.”

Lue lisää Kuntoutuspäivistä ja ilmoittaudu!

Lisätietoja

Lassenius Tove

Rahoitus- ja TKI-erityisasiantuntija, tt MSc (major in OT)

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!