Uutiset

Anne Patana on nimitetty Kuntoutussäätiön tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta vastaavaksi johtajaksi

Julkaistu
24.1.2024

FT Anne Patana on nimitetty Kuntoutussäätiön Käytäntölähtöinen tutkimus ja kokeilut -yksikön johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 26.2.2024.  

– Anne Patana valittiin tehtävään laajasta ja korkeatasoisesta hakijajoukosta. Patana tuo Kuntoutussäätiöön muun muassa vahvaa innovaatio-osaamista, monipuolistaa neurotieteellistä osaamistamme sekä vahvistaa yritysyhteistyö- ja rahoitusosaamistamme, toteaa Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Riikka Shemeikka.

– Anne Patanalla on vankkaa näyttöä onnistuneesta rahoitushankinnasta ja kokemusta meille uusistakin rahoituskanavista, vahvat verkostot muun muassa ministeriöihin, yliopistoihin ja yrityksiin sekä kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Hänellä on myös esimies- ja johtamiskokemusta pitkältä ajalta. Meillä on yhteinen näkemys Kuntoutussäätiön toiminnan suuresta yhteiskunnallisesta merkityksestä. SOTE-järjestökenttään hän on tutustunut muun muassa pitkäaikaisessa vapaaehtoistoiminnassaan SPR:n läksyhelppi- ja Sekasin-chatissa sekä tukiperhetoiminnassa. Odotan Annelta innokkaasti erityisesti sitä lisäarvoa, jonka hänen meidän nykyistä osaamistamme täydentävä kokemuksensa ja osaamisensa tuo Kuntoutussäätiölle, kertoo Shemeikka.  

Patana siirtyy tehtävään Helsingin yliopistosta, jossa hän on vuodesta 2018 vastannut Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja HUSin muodostaman, Kansalliseen neurokeskukseen kuuluvan Helsinki Brain & Mind -verkoston kehittämisestä. Verkosto edustaa laajasti neurotieteitä aivoterveyden ja mielenterveyden alueilla sisältäen myös esimerkiksi oppimisen, sosiaalitieteiden ja teknologian näkökulmat.

Vuosina 2015–2016 Patana johti Helsingin yliopiston Neurotieteen tutkimuskeskuksen kehittämispäällikkönä Kansallisen neurokeskuksen perustamiseen johtanutta esiselvitystyötä, joka tehtiin osana kolmen ministeriön yhteistä terveysalan kasvustrategiaa.

Vuosina 2009–2013 hän toimi Aalto-yliopiston tuotantotaloustieteen laitoksella tutkimusalueen vetäjänä poikkitieteellisessä innovaatiotutkimuskentässä. Yritysmaailmassa hän on toiminut yli kymmenen vuoden ajan myynnin, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen päällikkö- ja johtotehtävissä tutkimus- ja sote-sektorilla. Hanketyöskentely, innovaatio- ja kehittämistoiminta sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat erityisesti viimeisten 15 vuoden aikana olleet hänen työssään keskeisessä roolissa.

Järjestömaailma on tullut tutuksi sekä yhteistyötahona että erilaisten vapaaehtoistehtävien kautta. Koulutukseltaan Patana on filosofian tohtori Helsingin yliopistosta biotieteiden alalta.

– Tässä tehtävässä yhdistyy kaksi minulle tärkeää asiaa eli heikommassa ja haavoittuvassa asemassa olevien tukeminen ja tutkimukseen perustuvan tiedon jalkauttaminen käytäntöön. Olen kiitollinen Kuntoutussäätiön osoittamasta luottamuksesta ja maltan tuskin odottaa, että pääsen aloittamaan työt, sanoo Patana.

Patana uskoo voivansa hyödyntää uudessa tehtävässä työuransa aikana hankkimaansa laaja-alaista kokemusta sekä vahvoja verkostoja monipuolisesti. Patana kertoo odottavansa innolla, mutta nöyrin mielin, uusiin haasteisiin sukeltamista.

Lisätietoja

Riikka Shemeikka, toimitusjohtaja, riikka.shemeikka@kuntoutussaatio.fi

Anne Patana, johtaja, tutkimus ja kokeilut, alkaen 26.2.2024, anne.patana@kuntoutussaatio.fi

No items found.

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!