Tapahtumat

Järjestöjen vaikuttamistyön ja viestinnän arviointi -etäkoulutus ja työpaja 12.9.

Ilmoittautuminen päättyy pian
Alkaa
12
September
2024
Päättyy
12
September
2024
Ilmoittautuminen päättyy pian
Hinta
Alk. 140
Maksuton
+ ALV
24
%
Ilmoittaudu
Ilmoittaudu

Ilmoittaudu viim.

Ilmoittautuminen on

9.9.2024
päättynyt

Vaikuttamistyön ja viestinnän arviointi koetaan järjestöissä usein haastavaksi, koska kohderyhmät voivat olla laajoja ja palautteen kerääminen heiltä hankalaa. Oman toiminnan roolia voi olla myös vaikea todentaa, kun tulokset syntyvät pidemmällä aikavälillä ja verkostojen maailmassa.  

Avustushakemukseen hyvin jäsennetty ja looginen vaikutusketju tukee vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelua, toteuttamista sekä arvioinnin ja tulosten osoittamista. 

Järjestämme aiheesta koulutuksen ja sitä täydentävän vertaiskehittämiseen pohjautuvan työpajan 12.9.2024. Voit halutessasi osallistua molempiin tai vain valitsemaasi osaan.  

Herätti paljon ajatuksia, ja uskon, että koulutuksessa oivallettuja asioita voin hyödyntää järjestömme vaikuttamistyön kehittämisessä.”  
Osallistujapalaute syksyn vastaavasta koulutuksesta 

Koulutuksessa ja työapajassa keskitymme mm. seuraaviin kysymyksiin:  

 • Miten muotoilla toimiva vaikutusketju vaikuttamistyön ja viestinnän tavoitteisiin? 
 • Mitä kannattaa huomioida vaikuttamistyön ja viestinnän tuloksia ja mittareita valitessa?   
 • Miten saada koko arvioinnin prosessit toimivammaksi ja tulokset jatkossa paremmin esille vaikuttamistyön ja viestinnän osalta? 

Päivän aikana saat kouluttajiltamme käytännönläheisiä ideoita ja työkaluja vaikuttamistyön ja viestinnän arviointiin. Hyödynnämme koulutuksissa mielellään oikeita esimerkkejä, joten kuuden ensimmäisenä ilmoittautuneen on mahdollista lähettää vaikutusketju koulutuksen esimerkiksi, jota käytämme alustuksissa (halutessaan voidaan esimerkkiä muotoilla nimettömäksi). 

Tule mukaan ja ilmoittaudu nopeasti!


Milloin: koulutus 12.9.2024 klo 9–11.30 ja työpaja 12.9.2024 klo 13–15  

Kohderyhmä: Järjestöissä ja yhdistyksissä työskentelevät ja toimivat henkilöt, joiden tehtäviin kuuluu vaikuttamistyö tai viestintä. Sopii erityisesti STEA:n avustusta hakeville tai saaville järjestöille.   

Tekniset ohjeet edellytykset/osallistumiselle: Molemmat järjestetään verkkovälitteisesti. Koulutukseen ja työpajaan ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa Teams-linkin, jota klikkaamalla pääsee osallistumaan. Osallistuja tarvitsee tietokoneen, hyvän nettiyhteyden ja mikrofonin sekä kuulokkeet, jos tietokoneessa ei ole kaiutinta.   

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen viimeistään 9.9.2024. Koulutukseen ja työpajaan mahtuu mukaan 25 osallistujaa. Teams-linkit lähetetään sähköpostitse tiistaina 10.9.2024. Vaikutusketjujen lähettämisen ja työpajatoiveiden osalta ollaan yhteydessä sähköpostitse ja sovitaan tarkemmin käytännöistä.   

Hinta: Osallistuja voi osallistua molempiin tai vain toiseen osioon: Koulutus ja työpaja: 225 € (+ alv. 24 %), Vain toiseen osioon osallistuminen: 140 € (+ alv. 24 %) 

Kouluttajat:  Rahoitus- ja TKI-päällikkö, VTM Erna Alitalolla on yli 12-vuoden kokemus työskentelystä järjestösektorilla yhdessä monialaisten sidosryhmien kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Alitalon keskeistä osaamista on hanke- ja ohjelmasuunnittelu, seurannan ja tavoitteiden suunnittelu, erilaiset rahoitusohjelmat ja rahoitushaut sekä organisaatioiden työn strateginen kehittäminen. Alitalo hallitsee lukuisia erilaisia osallistavia ja toiminnallisia menetelmiä ja on kokenut kouluttaja ja fasilitaattori. Hänellä on taito saada ihmiset ideoimaan ja keskustelemaan. Sisällöllisesti Alitalon erityisosaamista ovat yhdenvertaisuuteen, osallisuuteen, moninaisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon liittyvät kysymykset.   

Arvioinnin asiantuntija, Yhteisöpedagogi (YAMK) Heli Laurikaisella on reilu 15 vuoden kokemus työskentelystä järjestösektorilla erilaisissa kehittämis- ja koordinointitehtävissä. Laurikaisen keskeisenä osaamisalueena ovat hanketyö, järjestöjen arvioinnin ja seurannan kehittäminen, työllistämistoiminta sekä verkostotyö ja järjestöt-julkinen yhteistyön kehittäminen. Laurikaisella on monipuolista osaamista erilaisten koulutusten ja työpajojen vetämisestä, osallistavista menetelmistä, palvelumuotoilun hyödyntämisestä oman työn kehittämisessä sekä viestintään ja vaikuttamistyöhön liittyvistä osa-alueista.   

Viestinnän suunnittelija, Medianomi (AMK) Emmi Nääpällä on kokemusta kolmannen sektorin viestinnän toteuttamisesta ja itsearvioinnista. Nääpällä on osaamista brändityöstä, ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä, päivittäisviestinnästä, hankeviestinnästä, julkaisutoiminnasta, tapahtumaviestinnästä ja viestintäkampanjoista. Tavoitteena on, että viestintä tukee ydintoimintaa.  


Lisätietoa: Heli Laurikainen, heli.laurikainen@kuntoutussaatio.fi, puh. 044 781 3207

Kuntoutussäätiö pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.

Laurikainen Heli

Asiantuntija, arviointi, Yhteisöpedagogi (ylempi AMK), Yhteisöpedagogi, Työvalmennuksen EAT

Ohjelma

OSA 1. Etäkoulutus

Koulutuksessa tarkastelemme vaikuttamistyötä ja viestintää mm. verkostotyön, päätöksen tekoon ja lainsäädäntöön vaikuttamisen sekä yleiseen mielipiteeseen vaikuttamisen näkökulmista. Koulutus pitää sisällään mm. seuraavat aiheet.  

Vaikuttamistyö ja vaikutusketju

 • Vaikuttamistyö ja viestintä järjestöissä ja niiden linkittyminen toisiinsa.  
 • Käsitteiden kertausta: arviointi ja vaikutusketjun osa-alueet.  
 • Toimivan vaikuttamistyön ja viestinnän vaikutusketjun rakentaminen.
 • Esimerkkejä vaikutusketjuista.    

Arvioinnin toteuttaminen toimivammaksi

 • Vaikuttamistyön ja viestinnän erityispiirteet arvioinnin toteuttamisessa.  
 • Case esimerkki: Kuntoutussäätiön vaikuttamistyön kampanjan seuranta.
 • Tiedonkeruu toteuttaminen ja kohderyhmien tavoittaminen.
 • Oman toiminnan rooli vaikuttamistyössä ja tuloksessa.  
 • Tulosten analysointi ja raportointi.  
 • Esimerkkejä arvioinnin ja raportoinnin toteutuksesta.  

OSA 2. Työpaja

Työpajaosuudessa pääset vertaiskehittämään yhdessä toisten järjestötoimijoiden kanssa vaikuttamistyön ja viestinnän arviointiin liittyviä käytännön kysymyksiä ja syventämään osaamistasi. Yhteinen pohdinta mahdollistaa vertaisoppimisen ja toimivien käytäntöjen jakamisen muiden järjestötoimijoiden kanssa. Keräämme ennen työpajaa osallistujilta toiveita käsiteltävistä aiheista ja suunnittelemme työskentelyn tarkemmin toiveiden pohjalta. Osallistujilta toivotaan avointa kysymysten ja ratkaisujen jakamista. Työpajan toteuttaminen vaatii vähintään 6 osallistujaa.

Paikka

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä!